Dagbesteding

Dagbesteding

Visie

 

Werken in een regulier bedrijf is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Us Wurkpleats is onderdeel van Jats Sport- en spelverhuur biedt een beschermde werkomgeving voor mensen die niet binnen het reguliere bedrijf aan de slag kunnen. Waar veel gesproken wordt over cliënten, spreken wij liever over meewerkers. We zijn een sociaal bedrijf en willen alle meewerkers het gevoel geven dat ze volwaardig onderdeel van ons bedrijf zijn.

 

Een ontspannende en veilige sfeer binnen het bedrijf vinden wij belangrijk. Een sfeer waarin iedereen samenwerkt en het gevoel heeft dat wat hij doet (en is) belangrijk is!

Wij bieden de mogelijkheid dat iedereen zich kan ontwikkelen op zijn niveau zowel op werkgebied als het sociaal aspect.

 

Wij zijn een gecertificeerd bedrijf HKZ en bieden deskundige ondersteuning aan maximaal 10 personen (meewerkers).

We willen niet groot worden onze kracht en plezier halen wij uit de betrokkenheid van onze meewerkers. Wij werken met 2 vaste professionele begeleiders Tjitte en en Ellen die er iedere dag zijn.

Naast onze 2 vaste begeleiders is Mark er ook een middag in de week.

 

Wat bieden wij:

 

-       Werken in een echt bedrijf

-       Een gezellige, kleinschalige werkplek in een leuk team.

-       Professionele begeleiding die met veel plezier en passie hun werk doen

-       Afwisselende werkzaamheden

-       Een werkplek waar je kan ontwikkelen en je zelf kan zijn

-       Betrokkenheid

-       Je wordt door ons zelf gehaald en thuis gebracht

-       Werkkleding van het bedrijf

-       Iedere dag een gezonde lunch en fruit

-       Wij besteden iedere dag aandacht aan sport (voetballen)

 

Voor wie:

 

Voor mensen met een (arbeid) beperking zowel een ( meervoudig) verstandelijke beperking als psychische problematiek. 

Wij hebben veel ervaring met gedragsproblematiek.

 

Het werk bestaat onder andere uit:

 

·         Meubels maken van steigerhout

·         Spelmaterialen/luchtkussens mee helpen wegbrengen en schoonmaken

·         Onderhoud/klussen loods

·         Klein onderhoud

·         Licht productiewerk

·         Zandzakken maken en vullen

·         Bootjes en meubels opknappen

·         Sleutelen aan brommer en auto’s

·         Administratief werk

 

Wij kijken ook naar de wensen en doelen van onze meewerkers en doordat wij kleinschalig zijn hebben wij ook de mogelijkheid om werkzaamheden op maat aan te bieden voor onze meewerkers.

Zo gaan wij op korte termijn onze werkzaamheden uitbreiden met tuinwerkzaamheden o.a. groenten tuin en snoeiwerkzaamheden. Ook het verzorgen van dieren gaat een onderdeel worden.

Ook gaan wij op korte termijn samenwerken met een buursupermarkt.

Houdt onze vacatures in de gaten.

 

Dagbesteding vindt plaats op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 15.00 uur

Iedereen wordt door ons zelf opgehaald en thuisgebracht.

 

Kwaliteit:

 

Kwaliteit vinden wij bij ons bedrijf en onze dagbesteding belangrijk. We werken met een kwetsbare doelgroep en we zijn er van overtuigd dat daar kwaliteiten aan gesteld moeten worden. Wij doen het werk met veel plezier en kijken continu hoe we onze kwaliteit en behoefte van onze meewerkers kunnen ontwikkelen.

Wij willen dat het ook meetbaar is en daarom zijn wij een gecertificeerd bedrijf. Wij zijn erg trots dat ons klein bedrijf een gecertificeerd bedrijf is. Iedere jaar worden wij als bedrijf weer getoetst of we aan alle eisen voldoen.

 

 

 

Zorgplan:

Alle onze meewerkers krijgen een zorgplan en we werken met haalbare doelen dit wordt 2 keer per jaar besproken met de meewerker en met ouders/verzorgers. Ieder half jaar wordt gekeken of de doelen zijn behaald en kijken wat je nog zou willen leren. Uit onze ervaring is veel haalbaar. Voor ons als begeleider is het een uitdaging om de activiteiten/werkzaamheden zo aan te passen dat ze haalbaar worden. Onze werkzaamheden lijken misschien moeilijk maar wij hebben genoeg ervaring om jou dat stap voor stap te leren. Wij vinden het sociaal emotioneel aspect erg belangrijk en daar zullen ook doelgerichte voor opgesteld worden. Wanneer een meewerker lekker in zijn vel zit en zich goed in de groep voelt dan worden de werkzaamheden ook makkelijker aangeleerd en met meer plezier gedaan.

 

 

Betrokkenheid:

Wij vinden betrokkenheid belangrijk. Wij onderhouden nauwe  contacten met ouders/verzorgers en andere betrokkenen. We denken graag mee en er samen alles uit halen en op 1 lijn staan is bij ons vanzelfsprekend. Ook  sluiten wij graag aan bij de gesprekken op b.v. de woongroepen of bij ander betrokkenen.

Ouders /verzorgers kunnen altijd langskomen voor een bakje koffie en onze ,meewerkers zouden met trots een werkzaamheden laten zien. Bellen mag ook altijd ook buiten werktijden.

 

 

Groepsaspect:

Wij vinden het groepsaspect erg belangrijk en daar besteden wij ook veel aandacht aan.

Iedereen is verschillend en reageert anders, iedereen heeft zijn beperkingen en kwaliteiten. We doen daarom werkzaamheden groepsgericht, of in kleinere groepjes maar ook regelmatig individueel.

Wij lunchen gezamenlijk. Wij weten dat een gezonde lunch voor onze meewerkers niet altijd van zelfsprekend is en daarom verzorgen wij een gezonde lunch. Gezellig met elkaar aan een gedekte tafel zitten even afstand van de werkzaamheden. Vaak komen om die momenten de mooiste gesprekken. Na de lunch is het tijd voor wat beweging dan wordt er met elkaar gevoetbald. Niet alleen goed voor de beweging en conditie maar ook goed voor het teamgevoel, samenwerking, en het omgaan met winnen/verliezen. Naar de lunch en voetbal is iedereen weer voldoende opgeladen voor de werkzaamheden.

Pauze momenten staan bij ons dus niet alleen om even afstand en rust te nemen maar vooral het sociale aspect en hoe communiceer je met elkaar

Over Jats

Wij zijn een gecertificeerd bedrijf HKZ en bieden deskundige ondersteuning aan maximaal 10 personen (meewerkers).

We willen niet groot worden onze kracht en plezier halen wij uit de betrokkenheid van onze meewerkers. Wij werken met 2 vaste professionele begeleiders Tjitte en en Ellen die er iedere dag zijn.

© Jats Dagbesteding Moune Reclame & Webdesign